Buxus bij ’t huis

Deze tuin ligt op een smalle strook tussen het huis en de vliet. Hier eindigt het Molenpad dat oorspronkelijk vanaf het centrum van het dorp langs het water tot aan de molen liep. Het is de kant van het huis waar oorspronkelijk de voordeur zat.

De buxustuin – op de voorgrond Hortensia ‘Annabelle’

Toen we hier kwamen wonen stonden er al twee prachtige knotwilgen en drie enorme struikhedera’s. Henk was er helemaal weg van: zulke mooie had hij nog nooit gezien! Nu, ruim 20 jaar later floreren ze nog steeds. Het zijn fantastische voedselplanten voor insecten (bloei) en vogels (bessen).

De smalle borders aan beide zijden van het pad hebben we afgezet met al aanwezige buxus. In de borders staan schaduw-minnende stuiken, varens en vaste planten (w.o. Hydrangea aspera, Kirengeshoma palmata en hosta).

Buxus bij 't huis
De buxustuin langs het Molenpad. Achter de klimhortensia zat vroeger de voordeur!

In drie buxuscirkels zijn verschillende pioenen aangeplant.
Ook een magnolia heeft hier een plek gekregen. Gekocht als crèmewit, maar helaas roze van kleur. Heel mooi, maar niet op deze plek. We kunnen het echter niet over ons hart krijgen hem te slopen. Hij doet zó zijn best en bloeit zó dankbaar!

Wisteria

Het huis is begroeid met klimhortensia en blauwe regen. Deze laatste is een aflegger van de plant die tegen ons vorige huis groeide.