Links

Abbing tuinontwerp, -aanleg en –onderhoud
Kwekerij Abbing in Driebergen is voor ons een vertrouwd adres. Ook voor een breed sortiment vaste planten, struiken, bomen, gereedschap, etc.

Antoniahoeve
De Antoniahoeve – een renteniershoeve uit 1856 – vindt u op het eiland van Schalkwijk in het Kromme Rijngebied te Utrecht. Een landelijk gelegen vergadercentrum met prachtige tuinen (waaronder een mooi aangelegde kruidentuin). Voor een bijzondere vergaderruimte, een receptie of een high tea op een prachtige locatie. De Pullenhof en Antoniahoeve bieden gezamenlijke arrangementen aan.

Brassica tuin
Tuin en streekwinkel met onder meer jams, honing, brood, koek, fruit, zuivel en groente van eigen land en uit de streek. Ook kunt u daar snuffelen in een kleine collectie brocante en zelfgemaakte spulletjes.Tuin Brassica ligt op 500 meter afstand van de Pullenhof.

Coen Jansen vaste planten
Coen Jansen heeft in ruim 25 jaar een fantastisch sortiment opgebouwd van verrassende en ‘natuurlijke’ vaste planten, siergrassen en varens. Een geweldige kwekerij!

De Groene Golf
De Groene Golf is een initiatief van Michiel Kok en faciliteert leer/werktrajecten in groenonderhoud. Met kleine groepen deelnemers werkt Michiel in natuurgebieden, tuinen van ouderen, tuinen van bewoners die beschermd wonen, etc.

Michiel: “Ik deel mijn enthousiasme en kennis van het groen en de natuur met de deelnemers, door een goede sfeer neer te zetten met persoonlijke  aandacht. Ik wil dat iedereen zich op zijn gemak voelt en buiten kan werken in eigen tempo, zonder stress.”

Met regelmaat zijn Michiel en zijn deelnemers bij ons te gast. Zij helpen onder andere bij het knotten van de wilgen, snoeiwerk, maaien en wieden.

Insectenhuisjes
Bastiaan Meijer maakt van terracotta prachtige verblijven voor insecten. Wij plaatsen in de zomer van 2013 een insectendorp in onze tuin.

KMTP/Groei & Bloei
Een tuiniersvereniging met 146 lokale afdelingen. Een afdeling organiseert diverse activiteiten bij u in de buurt. Leden krijgen korting op cursussen, workshops en excursies. De vereniging geeft een maandblad uit. Jaarlijks Open Tuinen weekend in juni.

Lianne Pot siergrassen
Lianne Pot heeft in Groningen prachtige voorbeeldtuinen en een uitstekend gesorteerde kwekerij van siergrassen en prairieplanten. Lianne maakt ook beplantingsplannen.

Nederlandse Tuinenstichting
De(NTs) stimuleert de instandhouding van waardevolle tuinen en parken. De NTs vindt het belangrijk om de betrokkenheid van het publiek bij tuinen en tuinkunst in het algemeen te vergroten. Hiertoe stimuleert de NTs de openstelling van – door de stichting gekeurde – particuliere tuinen. Jaarlijks worden deze tuinen gepresenteerd in de Open Tuinen Gids. Op de website van de stichting kunnen donateurs alle Open Tuinen die in de gids staan online bekijken.
Klik hier voor een introductiefilmpje van de NTS.

Prionatuinen
De Priona Tuinen, de bijzondere erfenis van wijlen Henk Gerritsen en Anton Schlepers, worden nu beheerd door Gitta Luiten en Jorn Konijn. Zij willen de bijzondere tuinen zoveel mogelijk in de geest van Gerritsen en Schlepers in stand houden; dat gebeurt met advies van deskundigen en hulp van een groot aantal vrijwilligers.

Steenuilen
STONE (Stichting STeenuilenOverleg NEderland) is sinds 1997 het Nederlandse platform voor het uitwisselen van kennis en informatie ter bevordering van de bescherming van en het onderzoek naar de steenuil. Op deze site staat ook een link naar ‘Beleef de lente’. Elk jaar wordt ook een steenuilenpaar gevolgd. RTVUtrecht maakte  een interessant filmpje over uilen in de provincie, met onze ‘uilenfluisteraar’ Marc van Leeuwen in de hoofdrol.

Studio TOOP
Sinds de zomer van 2016 werken we samen met Carrie Preston van Studio TOOP om De Pullenhof na ruim 20 jaar tuinieren een grote onderhoudsbeurt te geven. Bomen en struiken worden uitgedund en in vorm gesnoeid (en soms zelf gekapt) om licht en ruimte te creëren op dichtgegroeide plekken. Doorkijkjes worden hersteld en er komt ook weer voldoende licht voor onderbeplanting. De beplanting wordt meer gestructureerd en gevarieerd in de verschillende delen van de tuin.

Plantwerk
Tuinontwerp – beplantingsplannen – kwekerij.
Gevestigd in Nuenen. Verrassende collectie vaste planten en grassen. Meer over ons bezoek en foto’s van de tuinen vind je hier.