Recepten

We hebben geen grote moestuin, maar wel (oude) fruitbomen. Peren, appels, pruimen, kers, kweepeer, walnoten. Ook hier en daar wat klein fruit, zoals aalbessen, zwarte bessen, tayberry, Japanse wijnbes en framboos. En op veel schaduwrijke plekken daslook en bosaardbeitjes! Ook gemakkelijke en aantrekkelijke groentes als rabarber en snijbiet krijgen een plek.

sept-begin-herfst-07
Veel oude fruitbomen (detail peer)

De vogels snoepen graag met ons mee. En dan nog is de oogst vaak meer dan we direct kunnen weg-eten en/of weggeven. Koel bewaren is soms een oplossing, vaker is de houdbaarheid toch maar beperkt. Maar het is wel erg leuk om ook hartje winter souvenirs uit eigen tuin te eten! Een beetje melancholiek denken we dan terug aan de warme zomerdagen en -avonden van het afgelopen seizoen. Reden voor ons om te experimenteren met inmaakmethodes. Jam, chutney, likeur, brandewijn, compôte, we proberen van alles, in de loop van de zomer en de herfst. Met wisselend succes.

rec-kwee-02
Kweeperen

Recepten die Echt heel erg lekker zijn komen in onze inmiddels legendarische KAARTENBAK. Op deze pagina delen we een aantal van die recepten, omdat we vinden dat ze zó goed zijn, dan ze zoveel mogelijk moeten worden nagemaakt!

RECEPTEN
Appelboter
Aspergetaart met blauwe kaas en daslook
Bruschette met rilette van makreel en aalbessen
Creme de Cassis (volgt)
Herfstsalade met pompoen en walnoten
Kweeperencompôte
Kweeperengelei (volgt)
Kweeperenjam (volgt)
Likeur van Japanse wijnbes (volgt)
Pruimen in dessertwijn (volgt)
Pruimenjam met geroosterde walnoten (volgt)
Rabarbercello (volgt)
Rabarberdelight
Sorbetijs van Provençaalse kruiden (volgt)
Vleesschotel met aalbessensaus
Walnotenlikeur (volgt)
Walnotenpâté