Onweer

We zijn er klaar voor! Na weken van voorbereiding gaan we onze nieuwe border inplanten. Het ontwerp is gemaakt door Carrie Preston – met haar maakten we vorig jaar ook onze Moonlight-borders.

De nieuwe border heeft als thema ‘Onweer’. Inspiratie hiervoor komt van een foto die ik een paar jaar geleden in Botswana maakte.

In het vroege voorjaar zorgt onze oude pruimenboom voor een cumulonimbus, later in het seizoen gevolgd door de pruikenboom. De beplanting bestaat uit grote groepen Rodgersia, Cimicifuga, Hachonecloa en Iris sibirica. Maar daarnaast is er ook plek voor o.a. Angelica gigas, Phlox, Penstemon, Salvia, Geum, Digitalis, Pulsatilla en Corydalis. En nog meer … Kortom: we kijken uit naar een knetterend spektakel!

Voor de aanleg hebben we opnieuw samengewerkt met Marcel Silkens. De keermuurtjes hebben we gemaakt met oude stenen (wat is Marktplaats toch een uitkomst). Veel werk: uitgraven, vervoeren, schoonmaken en muurtjes lijmen, maar wel hartstikke leuk om te doen. De planten komen o.a. van De Hessenhof, Coen Jansen en Tuingoed Foltz. Prachtige kwaliteit.