Tuin Hélène de Vries

Aan de Lekdijk, vlak bij het Culemborgse veer, ligt deze circa dertig jaar oude tuin van 3000 vierkante meter. De tuin is letterlijk en figuurlijk gegroeid. Er ligt geen uitgedacht ontwerp aan ten grondslag. Steeds als er een nieuw idee was, werd een stukje weiland bij de tuin betrokken. Intussen is er van alles te zien: buxusvakken met aanplant op kleur, gemengde borders, een kleine boomgaard met hoogstam fruitbomen en wilde bloemen, een laantje met lage leifruitbomen, een potager (moestuin met eenjarige bloemen), twee kassen waarin gezaaid wordt en veel verschillende soorten tomatenplanten staan en als meest recente aanwinst een fruitkooi waar de bessen, aardbeien en kersen kunnen groeien, zonder hinderlijk gedoe van netten.

Er lopen ruim vijftig kippen en hanen, allemaal oude Hollandse rassen,die in de professionele kippenhouderij al lang niet meer voorkomen, zoals lakenvelders, brabanters, Noord-Hollandse blauwen, dubbelgezoomde barnevelders, assendelfters en nog veel meer.

De tuin ligt op fietsafstand van De Pullenhof, in de richting van de Lekdijk. Adres: Scheidingsweg 1, 3998 ND Schalkwijk, tel. 0625071775.